Aanmelden en afspraken

Wilt u zich als nieuwe cliënt aanmelden bij onze praktijk, dan kan dat uitsluitend via onderstaande knop naar het afsprakenformulier. Het is helaas niet mogelijk om u telefonisch aan te melden. Vult u het formulier zo compleet mogelijk in, met vermelding van telefoonnummer.  Zonder verwijsbrief van uw huisarts voor de S-ggz is het niet mogelijk om u aan te melden.

 

De tijd tot intake (aanmeldwachttijd) is gemiddeld 20 weken, afhankelijk van de hulpvraag.
De beschikbaarheid kan afhankelijk zijn van uw verzekeraar: lees meer

 

 

JULI 2024

Gezien het grote aantal aanmelding bij onze praktijk worden er naar verwachting in 2024 geen afspraken met nieuwe cliënten ingepland.  Wij verwijzen u naar uw zorgverzekeraar, zodat deze voor u op zoek kan gaan naar een zorgverlener waar u op korte(re) termijn terecht kunt. 

 

 

 

 

 

 

 

Afspraak Maken   

Schematherapie

Schemathematherapie is in de jaren 90 ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Jeffrey Young. Uitgangspunt van schematherapie is dat eerdere ervaringen uit de jeugd ervoor zorgen dat men problematische gedragspatronen ontwikkeld die moeilijk te doorbreken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angststoornissen, depressie of bijvoorbeeld eetstoornissen. Vaak is het dan niet duidelijk dat hier een ervaring uit de jeugd aan ten grondslag ligt.

Met schematherapie wordt er samen met u gekeken naar deze ervaringen uit uw jeugd en gekeken hoe deze van invloed zijn op huidig gedrag, gedachten en gevoelens. Schematherapie gaat uit van vijf basisbehoeften: een veilige band met andere mensen; onafhankelijkheid en zelfstandigheid; vrijheid om je behoeften en emoties te uiten; spontaniteit en plezier; en duidelijke grenzen. Hierop ontwikkelde Young 18 verschillende schema’s. In de schematherapie kijken wij samen met u naar belemmerende patronen om deze te herkennen en daarmee aan de slag te gaan. Het uiteindelijk doel is om deze uiteindelijk te vervangen door gezonde patronen. Zo gaat u samen met uw therapeut in gedachten terug naar uw jeugd degene die hij was als kind om te kijken naar u als kind en hierop te reflecteren. Voor meer informatie over de behandeling kunt u contact opnemen via het contactformulier. Meer informatie over schematherapie kunt u lezen op deze website.